13 Nisan 2012 Cuma

Canadair NF-5A Türk Yıldızları (Turkish Stars)


Türk Yıldızları, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki yedinci ve son Türk akrotimlerine verilen addır. Dünya'nın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları, tüm akrotimler arasında bir defada 1.000.000 kişi üzerindeki bir topluluğa gösteri yapmış tek akrotimdir.
2004 sezonunun ilk gösterisi, 30 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri eğitim pilotlarının F-5 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde gerçekleştirildi. Gösteri Türk Yıldızları tarihinde ilk defa 8'li paket olarak uçuldu.
Türk Yıldızları 200. gösterilerini 3 Temmuz 2004 tarihinde Rize halkına sergilemişlerdir. 134. Akrotim Filo Komutanlığı şu anda bünyesindeki 12 pilot ile gösterilerine devam etmektedirler. 

Canadair NF-5, Northrop F-5 Freedom Fighter avcı uçağının Kanada Hava Kuvvetleri modeli olan Canadair CF-5'in Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri için Kanada'da geliştirilerek üretilen modeli. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrotimi Türk Yıldızları'nda ana akrobasi uçağı olarak kullanılmaktadır.

Model PM in ürettiği 1/72 türk yıldızları maketidir.Yapımı basit fazla teferruatı olmayan 15 sene ye yakın bir zaman dır aynı kalıp kullanıldığı için artık detay çiz gileri bile zar zor gözüken bir model. Fiyatı uygun yapıldığında görünüşü güzel bir maket ama profesyonel arkadaşların evine sokmıyacağı bir maket benim için farketmez sonuçta bu işi amatör yapıyoruz.Sonuç iniş takımları zarar gördüğü için uçar halde yaptığım kaideli güzel bir masa süsü oldu bu maketi Öner arkadaşım almıştı ben tamamladım vitrininde güzel bir yere koyar herhalde.





















                                                        (her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail atınız.) 

Hiç yorum yok: