17 Nisan 2012 Salı

Fokker E-3 “Eindecker”



Fokker E-3 “Eindecker” E-1 modelinin geliştirilmiş bir modelidir ve Fokker “Eindecker” permutasyonunun en önemli üyesidir. Fokker Flugzeug-Werke GmbH tarafından üretilen bu model 1915 Eylül’ünde Alman Hava Kuvvetleri’nde göreve başlamıştır. E-1 modeli ile temel farklılıları 80 HP’lik döner (rotary) motorun 100 HP’lik daha güçlü bir motorla değiştirilmiş olması, daha güçlü ve dış ölçüleri daha büyütülmüş bir gövdeye sahip olmasıdır. E-3 modeli 260 adet ile en çok üretilen Fokker “Eindecker”dir (E-1: 54 adet, E-2: 59 adet, E-3: 260 adet, E-4: 45 adet).

E-3’ler Osmanlı ordusu’nda da görev yapmıştır. Bunlardan en önemlisi Filistin cephesi’nde bulunan, Alman pilotlarının da görev yaptığı FA-300 “Paşa” bölüğüdür. 9 adet E-3  Osmanlı Ordusu’nda 1915-1917 arası görev almıştır.(teyyareci.com)

Nezaman dır Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrası kullandığımız uçakların maketlerini yapmak ve seri olarak tamamlamak istemişimdir.Bu uçakta bu serinin bir parçası 1.dünya harbinde Osmanlı Ordusu'nda (ozaman hava kuvvetleri diye ayrı bir kuvvet yoktu) kullanılan tek kanatlı gerçekten savaşmış bir uçak.Karton model olarak yapıldı sonuç bence iyi takdir siz blog ziyaretçilerimizin tabi.

Modelin planı(karton model indir






















Hiç yorum yok: