15 Nisan 2012 Pazar

McDonnell Douglas F/A-18 Hornet




F/A-18 Hornet, (Türkçe: Eşek Arısı), McDonnell Douglas ve Northrop şirketleri tarafından müşterek olarak tasarlanan ve 1982 yılında üretilmeye başlanmış olan bir muharebe uçağıdır. 1997'den beri Boeing tarafından üretilmektedir. Rus muadili SU-33 model uçaktır.
C, D, E ve F olmak üzere 4 türevi bulunmaktadır. Uçak iki motorludur. Uçakta C v E modelinde tek, D ve F modelinde iki mürettebat vardır.
F/A-18 Hornet tek ve iki kişilik , iki motorlu, çok görevli bir av/saldırı uçağı olup kara üslerinden veya uçak gemilerinden hareket edebilir. F/A-18 değişik görevleri yerine getirebilir; bunların içinde hava üstünlük, refakat, düşman savunmalarını susturma, keşif, ileri hat hava kontrolu, yakın ve derin hava desteği, gündüz ve gece saldırı söylenebilir. Hornetler F-4 Phantom II av, A-7 Corsair hafif taarruz ve A-6 Intruderların yerini almıştır (bu uçaklar 1990’da emekliye ayrılmıştır).


Bloğumuza bir maketin daha ekledik, McDonnell Douglas F/A-18 Hornet uçağının 1/72 Hasegawa marka plastik modeli.Model Ahmet hasırcı arkadaşımızın imalat kendisine boyama ve decal bana ait.Detaylı güzel bir model güzel bir model yapacak arkadaşlara tavsiye ederim.













Hiç yorum yok: