5 Haziran 2012 Salı

ALBATROS DVa Paper Model

Albatros D.Va’lar  1918 yılında D.V’lerle birlikte Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Alman Birlikleri’nde görev yapmak üzere getirilmişlerdi. Savaş sonunda “Paşa Bölükleri” olarak adlandırılan bu birliklerin parklarında depolanan bu uçaklardan ikisi, 1 adet D.V (fabrika seri no. 7409) ve 1 adet D.Va (fabrika seri no. 7445) Türk Hava Kuvvetleri’ne devredilmiştir. Bu uçaklardan asgari bir tanesi 1926 yılına kadar görev yapmıştır.

İlk yaptığım Kağıt model olan Albatros DVa modelini yayınlamak istedim.Ne zamandır bizim EFE nin yatağının üstünde asılı duruyordu pervaneleri EFE beyin marifeti ile helak oluş gergi lerden biri kopmuştu.Bunları düzeltip fotoğraflayayım dedim.


























(her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail atınız.) 

2 Haziran 2012 Cumartesi

McDonnell Douglas F-4E Terminator 2020 Paper Model


    F-4 Phantom II ABD'li McDonnell Douglas Corporation (Mekdonıl Daglıs Şirketi) tarafından üretilen çok amaçlı avcı-bombardıman uçağı.
    İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI-Israel Aircraft Industries Ltd.) ile ortak başlatılan modernizasyon projesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki 54 adet F-4E üzerinde yapısal güçlendirme, yeni nesil navigasyon sistemleri, HUD (Head-Up Display), HOTAS (Hands on Throttle-and-stick), MFD (Multi-Function-Display), yeni nesil radyo ekipmanı, mevcut AN-APQ 120 radarının ELTA ELO/M-2032 radarı ile değişimi sağlanmıştır. Ayrıca uçağın silah taşıma kabiliyeti yeni nesil silahlarla güçlendirilmiştir. Modernize kapsamında F-4'lerin 28 uçaklık bölümü 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Eskişehir'de, 26 uçaklık bölümü İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) tesislerinde tamamlanmıştır. Modernizasyondan sonra uçak F-4 2020/Terminatör adını almıştır. F-4 ler 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetleri'nde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır.

Sizlere yakın zamanda yaptığım kağıt modelin fotoğraflarını sunacağım.GPM marka bu model aslında Amerikan filosuna ait bir uçağın maketi idi.Bilgisayarda değişiklikler yaparak milliyet işaretlerini ve filo ibarelerini değiştirdim.












(her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail atınız.)