3 Temmuz 2012 Salı

SOLO TÜRK - General Dynamics F-16CG Night Falcon

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.

Hv.K.K.lığının 25 Kasım 2009 tarihinde çalışmalarını başlattığı “Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu” programı 14 Ocak 2010 tarihinde Hv.Plt.Bnb. Murat KELEŞ, Hv.Plt.Yzb. Fatih BATMAZ ve Hv.Plt.Yzb. S. Yalın AHBAB’ın kurucu ekip olarak seçilmeleri ile hayata geçmiştir. Hv.Plt.Bnb. Murat KELEŞ 18 Mayıs 2010 tarihinde Tek F-16 Gösteri Uçuşu için ilk eğitim sortisini gerçekleştirmiş ve eğitimini 20 Ağustos 2010 tarihinde tamamlayarak Türkiye’nin ilk F-16 Solo Gösteri pilotu olmuştur. Eğitimler diğer iki gösteri pilotunun arka kokpitte gözlemci olarak uçması ile icra edilmiştir. 2010-2011 Uçuş eğitim yılı başlangıcı olan 01 Eylül 2010 tarihinde 4. Ana Jet Üs K.lığı’nda Hv.K.K. Org. Hasan AKSAY’a ilk gösteri uçuşu arz edilmiştir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin göndermiş olduğu yaklaşık 300 adet isim önerisi arasından “SOLOTÜRK” ismi seçilmiştir.

 SOLOTÜRK; 141’inci Filo K.lığından 3 pilot ve 3 destek personeli ile 4’üncü Ana Jet Üs K.lığı Uçak Bakım Komutanlığından seçilen 9 kişilik uçak bakım ekibiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.(http://www.soloturk.tsk.tr/TR/Index.aspx)

Güzel bir bilgi demeti sunduktan sonra kızım Handenin çok istediği bu güzel uçağın modelini bitirip kervana kattık arkadaşlar.Baştan belirteyim dekal seti elimde olmadığı için bir takım eksilikler ve uyumsuzluklar söz konusu serino ve Atatürk imzası gibi bir takım detaylar maalesef olmadı.Ama bu bizim Solo Türk'ümüz biz o gözle bakıyoruz. 
Yukarda belirttiğim gibi dekal seti elimde olmadığı için iş kapama bantları ve boya becerisi ile yapıldı desenler internetten indirdiğim resimlerle şablon çıkarıldı milliyet işareti daha önce aldığım pm f-4 maketinden artan dekaller.

















(her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail atınız.) 

Bu model satılmıştır sipariş ve istekleriniz için adrese mail atınız.
halukkaplan@gmail.com