25 Ağustos 2012 Cumartesi

Mil Mi-24 Hind Kitech 1/72

Önce bu muhteşem silah hakkında kısa bir bilgi verelim.
Mil Mi-24, Rusça: Миль Ми-24 1972 yılından beri Mil Moskova Helikopter Fabrikası tarafından üretilen ve elli ülke tarafından kullanılmakta olan Sovyet tasarımı, saldırı ve düşük kapasiteli askeri taşıma helikopteridir. NATO'daki kod adı Hind'dır. Sovyet pilotları ona uçan tank (letayuşiy tank) adını takmışlardır.Daha yaygın lakapların arasında Krokodil (timsah) ve Cam vardır. Rusya 2007 yılında 250 adet Mi-24 helikopterini 2015 yılı itibariyle daha modern 300 adet Ka-50,Mi-28 ile değiştirileceğini duyurdu.
Mi-24 dünyada kullanılmaya başlanan ilk saldırı helikopterindendir. Gövdesi çok sağlam bir zırhla kaplanmıştır. 12.7mm'lik uçaksavar mermisine dayanabilir. Kokpiti,pilotları NBC(Nükleer, biyolojik, kimyasal) gaz sızıntılarına karşı koruyabilir. 12.7mm'lik bir topa sahiptir, güdümlü anti tank füzesi ve 57 mm'lik roket atabilir. Gövde içinde tam donanımlı 8 asker, yük ya da mühimmat taşıyabilir ki bu onun en önemli özelliklerinden biridir. (tr wikipedia dan alıntıdır.)

Mil Mi-24 Hind Kitech 1/72 modelini Ahmet arkadaşımız aldı ben imalatını yaptım.Çok dolgu isteyen bir model kalıbı da çok iyi değil ama fiyat ve görüntü bakımından yapılabilir bir model.Sonuç aşağıdaki fotoğraflardaki gibi daha başka modellerde görüşmek üzere.




















Her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail ata bilirsiniz.

16 Ağustos 2012 Perşembe

Tornado IDS Revel 1/144

Merhabalar;
Sizlere kızım Hande'nin seçtiği bir maketi sergileyeceğim.1:144 olduğu için bukadar ayrıntılı olacağını sanmıyordum doğrusu.Revel 1:72 modellerinde bu kadar ayrıntı koymuyor bazı modellerine diyeceğim oki helal olsun.Maketi kızım yapacak diye aldık fakat kutunun içini açtığımda gördüm ki çoğu maketçi zorlanır bunu yaparken.Ölçeği ve klansmanını aşan bir model bence decal setinin uyumu ve yapışkanlığı da gayet iyi.Önerilecek bir maket.Küçücük parçaları birleştirmek benim işim diyorsanız sonucun güzel çıkmasını istiyorsanız tavsiye ederim.

Fotoğrafları yeniledik.












13 Ağustos 2012 Pazartesi

SOLO TURK 2.MAKET SİPARİŞ

Merhabalar;sipariş üstüne bir Solo Türk maketi daha yaptım  arkadaşlar.İsteyen olursa halukkaplan@gmail.com adresinden benimle kontak kurabilirsiniz.Maket ücreti mütakip adresinize kargolanacaktır.


















HER TÜRLÜ MAKET SİPARİŞLERİNİZ İÇİN halukkaplan@gmail.com ADRESİNDEN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.