30 Eylül 2012 Pazar

Sikorsky SH-60 B Seahawk ITALERI 1/48


Sikorsky UH-60 Black Hawk, Sikorsky (Sikorski) firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteridir. Türkçede "Kara Şahin" diye adlandırılır.
ABD, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Brezilya, Bruney, Çin, Fas, Filipinler, Güney Kore, İsrail, Japonya, Kolombiya, Malezya,Meksika, Mısır, Suudi Arabistan, Tayland ve Türkiye tarafından kullanılmaktadır.
Sikorsky UH-60 Kara Şahin, birçok görevde kullanılır. 11 tam teçhizatlı askeri veya 1.170 kg yükü taşıyabilir. Ayrıca halatla 4.050 kg yükü çekebilir. Kara Şahinler yangın söndürme, kurtarma ve ambulans olarak da kullanılabilir.
Sikorsky SH-60 B Seahawk KARAŞAHİN in bahriyeli versiyonudur.Denizaltı tespit dahil pekçok göreve uygundur ülkemiz dede envantere girmiştir.
Evet 5-6 sene önce yaptığım bir maketin fotoğraflarını yayınlayayım dedim.Model ITALERI 1/48.






























Her türlü maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail atınız.


1 Eylül 2012 Cumartesi

Mikoyan Gurevich Mig-29 Fulcrum Hasegawa 1/72 sipariş maket

Merhabalar; sizlere sipariş olarak yaptığım bir maketi  
tanıtmak istiyorum.Model bir Rus klasiği olan Mig-29 Fulcrum.Uçak hakkında kısa bir bilgi verelim önce.

MiG-29, Mikoyan Gurevich tarafından 1977 yılında üretilmiştir .Dördüncü jenerasyona ait, üstün manevra yetenekli bir kısa menzil hava muharebe ve savunma uçağıdır. Birçok ilklere imza atan MiG-29, ilk iki alternatifli hava alıklarına sahip uçaktır. Ham zeminli pistlerden kalkış yaparken yerden fırlayan yabancı cisimlerin motora zarar vermemesi için ön hava emişlerini kapatıp gövde üstünde, kokpitin iki yanındaki klapeleri açarak emiş yapar.MiG-29 aynı zamanda ilk turbofan motorlu hava muharebe uçağıdır. Tek kişilik ve çift motorlu bu uçağın NATO ve batıdaki karşılıkları F-15,F-16,F-18 dir. 28 ülkede kullanılmaktadır. Su-27’lerle birlikte Rus Hava Kuvvetleri’nin ana avcı gücünü oluşturmaktadır. En son modelleri olan MİG-29SMT ve iki kişilik MiG-29UBT’ler HUD, MFD, HOTAS gibi modern elektronik cihazlarla donatılmış, menzili 3500 km’ye çıkarılmış; kara saldırı görevlerini üstlenebilecek tarzda modernize edilmiştir. Havada bir sefer yakıt ikmali ile menzili 5500km’ye çıkmaktadır. Üstün manevra yeteneğine sahiptir. Dünyanın ilk kaska monteli nişanlama sistemine sahip uçağıdır. Motoru nükleer bir saldırıdan sonra da uçabilecek şekilde dizayn edilmiştir. 11G Manevra kabiliyetine sahiptir ki bu manevradan fazlasına MiG-29 izin vermediği için değil hiçbir pilot 11G'nin üzerine dayanamadığı için çıkılamamıştır, gerçekte MİG-29'un tam manevra sınırı bilinmemektedir. Ayrıca MİG-29'un "Cobra" veya burun kaldırma denen bir manevrası vardır ki özellikle itdalaşında ona ezici bir üstünlük verir. Pilot fırlatma koltuğu yere 200 metre mesafede dahi çalışmaktadır. Bu da pilot güvenliğini arttırıcı bir etkendir. Her biri kilotonluk olmak üzere 6 tane nükleer bomba taşıma kapasitesine sahiptir. NATO kod adı ”Fulcrum”dır.

Evet kısa bilgimizden sonra bu Rus makinasının modeline bakalım.Marka Hasegawa belirtmek isterim bu marka en sevdiğim makalardan ayrıntı desen ayrıntı;uyum desen uyum hiç dolgu malzemesi kullanmadan maketi bitirdim okadar uyumlu parçalara sahip.Tabi neka para oka köfte derler ya fiyatıda ona göre diğer modellerden farklı.Sonuç aşağıdaki gibi ben beğendim bakalım siz beğenecekmisiniz.






































Maket siparişleriniz için halukkaplan@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.